Logopediste Katja

In 2012 studeerde ik af als logopedist en werkte gedurende het eerste jaar in een revalidatiecentrum voor kinderen en een school voor buitengewoon secundair onderwijs.

 

Tijdens mijn stage bij CEPOS (Duffel, 2011) en het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen (Edegem, 2012) kreeg ik reeds affiniteit voor het werken met volwassenen en ouderen. Vanaf 2013 koos ik er daarom voor om meer ervaring op te doen met deze doelgroep en startte met het werken in een woonzorgcentrum waar ik personen met neurologische communicatiestoornissen en dementie kon begeleiden. Ondertussen volgde ik een postgraduaat dysfagie (Arteveldehogeschool Gent, 2015) om me verder te specialiseren in het behandelen van slikstoornissen.

‚Äč

Vanaf 2014 combineerde ik mijn werk in het woonzorgcentrum met het werken als zelfstandig logopedist. Sindsdien behandel ik kinderen, volwassenen en ouderen met taal-, spraak- en slikstoornissen.

 

Wetenschappelijk onderzoek verbetert voortdurend onze kennis over het optimaal behandelen van logopedische stoornissen. Ieder jaar volg ik meerdere nationale en internationale bijscholingen om mijn werkwijze te baseren op de meest recente bevindingen. Daarnaast vind ik het zeer belangrijk om alle therapiedoelen af te stellen op de wensen van de cliënt en in overleg het meest geschikte behandeltraject samen te stellen.

 

Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten en de European Society for Swallowing Disorders. Jaarlijks werk ik op vrijwillige basis in ziekenhuizen, universiteiten en revalidatiecentra in Latijns-Amerika om op deze manier kennis en ervaring uit te wisselen met specialisten in het behandelen van dysfagie. Meer informatie over mijn professionele activiteiten vindt u op LinkedIn.